Regimul dietetic Fricker- Dukan

Share sa stie si altii !

Regimul Fricker

Regimul Fricker este recomandat persoanelor care doresc sa slabeasca in mod gradual. Fiind o dieta echilibrata din punct de vedere al aportului de glucide, proteine si lipide, aspect foarte apreciat de nutritionisti, metoda este conceputa a fi urmata cel putin sase luni.

        In ultima sa carte, medicul Fricker stabileste doua programe de reducere a greutatii, diferentiate de rapiditatea cu care se slabeste. Cea mai rapida dintre cele doua diete este HSD (High Speed Diet), ce presupune eliminarea din alimentatie numai a zaharurilor cu actiune lenta.

        Numarul de calorii zilnic este recomandat in functie de kilogramele in plus, de talie si de greutatea la care doresti sa ajungi. Tranzitia la alimentatia normala se realizeaza printr-un regim de 2 400 kilocalorii, ce ar trebui urmat si dupa incetarea dietei, pentru mentinerea greutatii.

Meniul zilnic in regimul Fricker

Mic-dejun:

Crema de brânza saraca in grasimi – 200 g;

Un iaurt natural degresat – 150 g;

Un fruct.

Prinz si Cina:

Antreu: salata sau supa degresata de legume – 200 g;

Felul principal: 200 g de peste sau 150 g de carne sau 4 oua, alaturi de cel putin 200 g de legume si o lingura de ulei de masline. Alimentele pot fi consumate sub forma de salata sau gatite. 

Un iaurt (150 g) sau un fruct.

        Majoritatea dietelor te ajuta sa slabesti, dar statisticile arata ca, pe termen lung, multe dintre ele sunt ineficiente, kilogramele pierdute fiind recuperate dupa intreruperea lor. Pentru a ramâne supla, trebuie sa manânci echilibrat, sa urmezi o dieta saraca in grasimi, iar portiile sa fie mici.

Regimul Dukan – 4 etape pentru o silueta ideala

Pierre Dukan este unul dintre cei mai cunoscuti nutritionisti francezi, avand o activitate in domeniu de peste 30 de ani. Cea mai recenta lucrare a sa se numeste „Je ne sais pas maigrir” („Nu stiu sa slabesc”), carte in care prezinta o metoda eficienta si rapida de a pierde in greutate.

Regimul Dukan se deosebeste de numeroase alte regimuri prin faptul ca, desi asigura o pierdere rapida in greutate, presupune si o perioada de mentinere, pe care persoana in cauza poate sa o respecte cat mai mult timp posibil.

Principiile regimului
Regimul Dukan se apropie destul de mult de regimul hiperproteic, dar reuseste sa se diferentieze prin etapa de mentinere. Este conceput in jurul a patru faze (etape) consecutive:

  • Faza de atac, in care se consuma numai proteine;
  • Faza alternativa: se consuma alimentele din prima faza, dar se introduc si legumele;
  • Faza de consolidare;
  • Faza de stabilizare: alimentatie normala, dar suprevegheata, pentru a nu ne intoarce la kilogramele de la inceput.

Avantajele si punctele slabe ale regimului Dukan
Regimul include o faza de consolidare foarte lunga, astfel pierderea kilogramelor se face foarte rapid, dar este pe deplin controlata. Acest avantaj se poate transforma, in viziunea unor specialisti, intr-un inconvenient, intrucat un stil de viata prea rigid nu poate caracteriza viata multor persoane. Ca defecte, putem spune ca riscul de carente nutritive se detaseaza chiar din prima faza. Este mai bine ca persoanele ce urmeaza acest regim sa-si asigure un aport suplimentar de vitamine. Un alt punct slab demn de remarcat este acela ca din regim lipsesc cu desavarsire alimentele grase; un aport minim de grasime vegetala ar spori energia organismului.

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaPutinIndeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...