Intrebari despre Diete

Ce parere aveti despre bautul cafelei ? Dar al ceaiului ?

Cofeina din cafea este un drog care duce la dependenta.

Cafeaua decofeinizata este si mai nerecomandata, deoarece contine un solvent chimic foarte caustic.

 • Cafeaua naturala prajita contine un element toxic foarte complex, numit cafeotoxina. Pe langa aceasta, principalii componenti ai acesteia sunt : vitamina PP, oligoelemente si cafeina (o toxina foarte puternica). Mai are prostul obicei de a bloca circulatia energiilor intre principalii centri energetici ai corpului.
 • In cafeaua preparata nu se gasesc aproape deloc lipide, protidele si glucidele fiind in proportie infima, deci ca valoare nutritiva este egala cu zero.
 • Adevarata cafea tare de tot, tip “Ness”, cu o doza mare de cofeina, trebuie eliminata din consumul dumneavoastra.
 • Cofeina nu este o glucida si totusi pune in pericol sanatatea dumneavoastra, intrucat

  stimuleaza pancreasul si genereaza o secretie de insulina.

 • Marii bautori de cafea (cu sau fara cofeina) se expun unui risc suplimentar : cresterea procentului de colesterol in sange. In plus, si nu in ultimul rand, consumul permanent

de cafea instaleaza, in timp, asa-numita vascozitate mentala, ajungandu-se la diminuarea puterii mentale si aparitia unor crize dese de confuzie a ideilor. Se instaleaza incoerenta musculara, tulburari ale simtirilor si stari de agitatie (betie cafeica). Imaginati-va creierul unui individ in urma consumului exagerat de alcool, “dres” cu o ceasca de cafea tare ! In timp, cafeotoxina acumulandu-se in organismul uman provoaca, la nivelul sistemului nervos central, o actiune depresiva, influentand toti centrii nervosi.

 • Teina din ceai are acelasi efect ca si cofeina si, in plus, afecteaza absorbtia fierului.

 • Cafelei si ceaiului le trebuie 24 ore sa treaca prin rinichi. Mai mult de o ceasca de cafea sau de ceai pe zi reprezinta o sarcina dificila pentru rinichi.
 • Cafeaua este periculoasa si pentru ca formeaza acid in stomac. Consumata dupa masa,

forteaza mancarea sa paraseasca prematur stomacul si incetineste miscarea intestinelor. Extrema importanta a evitarii mancarurilor care cauzeaza aciditate a fost subliniata deja in aceasta lucrare. Sangele este usor alcalin. Cafeaua si ceaiul sunt acid curat in corpul dumneavoastra. Mai mult acid in sange duce la retinerea unei cantitati sporite de apa pentru a-l neutraliza, adaugand o greutate in plus corpului dumneavoastra.

Desigur, o ceasca de cafea (fara zahar rafinat de sfecla), bauta in a doua parte a zilei, nu o sa fie o nenorocire foarte mare. In locul ceaiului chinezesc si al cafelei, va recomand ceaiurile de plante, iar pentru cei care intr-adevar nu se pot abtine, la capitolul “Retete speciale” le recomand un preparat care, deloc nociv, poate inlocui cu succes cafeaua.

  1. Ce parere aveti despre bauturile racoritoare ? (din comert)

   • Sunt preparate, in general, din extracte sintetice din fructe sau din plante si contin mult zahar.
   • Sunt daunatoare si, de aceea, trebuie total excluse, cu atat mai mult cu cat sunt si acidulate; acestea irita stomacul, provocand gastrita si aerofagia.
   • Pot fi toxice, chiar daca sunt preparate pe baza unor extracte naturale; s-a constatat ca

   extractele naturale de citrice, de exemplu, contin urme importante de substante nocive, cum sunt terpenele.

   Bauturile “de tip COLA” contin cofeina, benzoat si acid fosforic (da, ati citit bine si, daca nu credeti, uitati-va pe eticheta unei sticle de “Coca-Cola” !), ceea ce risca sa dezechilibreze raportul calciu-fosfor din alimentatie, periclitand procesul de fixare a calciului in oase.

   image

   image

   Retineti ! – toate bauturile racoritoare contin acid fosforic, acid malic si eriteobic. Acidul malic si cel citric din fructe devin alcaline in stomac. Cele din sucuri raman acide, caci sunt fractionate la extragerea din fructe prin caldura folosita in procesul de fabricatie. Alte chimicale si substante nocive continute de sucuri sunt : zaharul alb rafinat, cofeina, conservantii.

   Sucurile din comert, cola si bauturile inrudite sunt atat de periculoase incat ar trebui sa aiba pe eticheta, ca si tigarile, un anunt de prevenire, interzicandu-se copiilor si adolescentilor consumul acestora.

   Sucurile baute in timp ce mancam duc la fermentarea mancarii, inlocuind astfel digestia. Este o crima sa se dea sucuri copiilor, pentru ca acestia se vor obisnui cu cofeina continuta de acestea. Este de preferat consumul sucurilor obtinute la storcatorul de fructe si al apei minerale in locul sucurilor din comert.

  2. Putina ciocolata este chiar asa de rea ?

   O bucatica de ciocolata, din cand in cand, nu este daunatoare. Ciocolata are o serie de ingredienti periculosi : cofeina, theobromina (un alcaloid cancerigen ce ataca AND-ul la nivel de celula, provocand atrofierea testiculelor) si zaharul alb rafinat.

  3. Cat de daunator este zaharul ?

   Potrivit legilor naturii, alimentele nu trebuie modificate nici de caldura, nici de rafinare, nici de decojire, ele trebuie sa fie lasate asa cum sunt, in intregul lor. De exemplu, taratele contin complexul de vitamine B si calciu, care este indispensabil in metabolismul amidonului si al zaharului. In lipsa acestor substante din alimente, organismul uman este fortat sa le ia din resursele proprii, fapt ce duce la o pierdere insemnata si la un dezechilibru. Pe scurt, fara a apela la lucrurile foarte subtile pe care le provoaca in organism, la contactul acestuia din urma cu cea mai mica cantitate de zahar se petrece urmatorul lucru :

   • Trecerea zaharului in intestinul subtire si de aici in sange se produce foarte rapid.
   • De aici se produce o modificare a structurii sangelui, creandu-se o stare de hiperglicemie.
   • Se instaleaza foarte rapid o stare de excitare pshica si fizica.
   • Pancreasul, in stare de alarma (in urma socului), produce insulina cu mult peste limitele normale. Efect : hipoglicemia insotita de oboseala accentuata.
   • Socul continua, rasfrangandu-se asupra ficatului care, si el, in aceeasi stare de buimaceala, isi transfera cea mai mare parte din rezerva de glucide in sange.
   • Acestea sunt sinusurile care innebunesc metabolismul si deregleaza sistemul nervos.

    In procesul rafinarii zaharului, fiecare ramasita a vietii, toti nutrientii, vitaminele, mineralele sunt inlaturate, ramanand un reziduu mort : ZAHARUL. Mai mult, adaugat in ceasca cu cafea, in combinatie cu cofeina, formeaza o substanta de 10 ori mai toxica decat nicotina pura ! !

    Astfel, dupa rafinare, zaharul nu mai detine decat un singur element (carbonul) din cele peste 50 de elemente pe care le contin trestia sau sfecla de zahar inainte de … distrugere ! Ca urmare, corpul omenesc este silit sa-si procure aceste elemente din rezervele proprii. O data ajuns in circuitul sanguin, zaharul incepe sa creeze dezordine, deoarece, fara sa stea in intestin, trece imediat in sange. Aici, cantitatea de zahar creste anormal de mult intr-o scurta perioada de timp, ceea ce dezvolta un surplus de energie si face ca oboseala sa dispara. Dar lucrurile nu stau asa. Ar fi prea frumos…

    Cand consumam zahar, prin metabolizarea lui, diminuarea resurselor organismului genereaza o si mai mare oboseala decat cea initiala, pentru care s-a luat zaharul.

    De fapt, in loc sa ne energizam organismul n-am facut decat sa ne biciuim organismul, iar natura nu lasa nici o greseala nesanctionata. La un examen glicemic, imediat dupa un consum mare de zahar, se poate observa ca glandele pancreatice, intens stimulate, secreta o cantitate prea mare de insulina, ceea ce duce la o reducere a zaharului din sange, sub nivelul mediu admis, de unde rezulta starea accentuata de oboseala.

    In acelasi timp, datorita continutului mare de calorii ale zaharului, consumul excesiv de zahar produce o senzatie de satietate. Dar in zaharul rafinat nu mai exista nici enzime, nici fermenti si nici minerale si, drept urmare, corpul este obligat sa le sustraga din hrana necesara glandelor, nervilor si sangelui.

    Totodata, consumul de zahar rafinat poate provoca afectiuni deosebit de grave, precum : scaderea memoriei, impotenta, scaderea vointei, afectiuni dentare, nevroze, artroza etc. Practic, consumul excesiv de zahar rafinat poate favoriza aparitia oricarei maladii.

    Dupa indelungate studii medicale s-a ajuns la concluzia ca infarctul miocardic are la baza consumul indelungat al zaharului, painii albe si produselor din coca. In urma digestiei, ele se transforma in zahar. Chiar si fructele fierte sunt nesanatoase si din acest motiv recomand consumul lor in stare naturala.

   • La fel de nefast in alimentatie, ca si drogul sau alcoolul, zaharul este considerat chiar ca unul dintre cele mai puternice droguri.
   • Zaharul obtinut din sfecla de zahar are doar un singur constituent (dintre cei cunoscuti: zaharoza), pe cand sfecla de zahar are peste 50 de constituienti.
   • Intr-adevar, este de natura organica, dar prin rafinare se distrug toti constituientii necesari vietii, inclusiv enzimele.
   • Pentru a fi metabolizat, zaharul foloseste “rezervele strategice” ale organismului : crom, calciu, enzime, magneziu, vitamina B1.
   • Are consecinte asupra greutatii.
   • Creeaza oboseala (vezi hipoglicemia), diabet, gastrite, ulcere, carii, boli de inima.
   • Nu este indispensabil.
   • Organismul nu are nevoie de un aport exterior de zahar; la nevoie, il fabrica singur sub forma glucozei (singurul carburant al organismului).
   • Pe masura ce organismul isi determina singur nevoile de zahar, acesta va fi fabricat

   direct din rezervele de grasime.

   Deci grasimile vor fi transformate in glucoza.

   Zaharul poate fi inlocuit, eventual, cu miere.

   Zaharul rafinat ingrasa oamenii, pentru ca furnizeaza numai calorii goale, de calitate slaba. Rezultatul : supraalimentatia, pentru a obtine nutrientii necesari.

   Pe de alta parte, zaharul din fructe este exceptional de bogat in nutrientii de care corpul nostru are nevoie. In plus, fructele furnizeaza fibra pe care zaharul alb rafinat nu o are. Zaharul fermenteaza, formand acid acetic si alcool.

   Share sa stie si altii !

   Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
   AbiaPutinIndeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

   Loading...