Category Archives: Diete si Sfaturi

Sfaturi si diete sanatoase

Regimul Okinawa – regimul longevitatii

Regimul Okinawa

Okinawa este o mica insula din arhipelagul japonez, a carei celebritate continua sa creasca, in parte datorita longevitatii si sanatatii impresionante a locuitorilor sai. Intr-adevar, pe insula Okinawa se gasesc mai multi centenari decat in orice alt loc din lume. Dar, locuitorii acestei insule nu numai ca au cea  mai mare speranta de viata din lume, dar se bucura si de o stare foarte buna de sanatate. Astfel, boli frecvente in tarile occidentale -diabet, cancer, osteoporoza, accidente vasculare, cardiopatii – sunt mult mai rare in insula Okinawa.
Continue reading Regimul Okinawa – regimul longevitatii

Conservarea substantelor hranitoare

Cum se mentine continutul de substante hranitoare in alimente

 

Chiar daca alimentele pe care le consumam sint de cea mai buna calitate, aceasta nu constituie o garantie certa ca toate aceste vitamine (si restul principiilor alimentari) ajung cu adevarat in organismul nostru. Pentru a fi siguri ca majoritatea substantelor atit de folositoare ajung cu adevarat sa fie asimilate de organism, trebuie sa tinem seama de urmatoarele principii fundamentale:

legumele, zarzavaturile, fructele proaspete, ca si diversele sortimente de carne, trebuie spalate foarte bine. Pentru legume si fructe este cel mai bine ca spalarea sa se faca sub jet de apa, nu prin inmuiere (de pilda, intr-un lighean cu apa rece, in care acestea ramin un timp sa se inmoaie bine). Aceasta se impune, deoarece prin inmuiere mai mult timp vitaminele B si C trec din legume, fructe sau zarzavaturi in apa de spalare, pierzind astfel ceea ce au ele mai de pret;

Continue reading Conservarea substantelor hranitoare

Care sunt antioxidantii antiimbatranire?

Antioxidantii si alimentele anti-imbatranire

 Oamenii de stiinta sustin sus si tare: pentru a te mentine in forma si a preveni bolile trebuie sa mananci fructe si legume bogate in antioxidanti. Sa aiba elixirul tineretii o noua formula?

 Cinci fructe si legume pe zi – aceasta este recomandarea specialistilor in materie de sanatate publica. Caci aceste alimente nu sunt numai usoare, ci si aliatele sanatatii tale.

Continue reading Care sunt antioxidantii antiimbatranire?

Instinctul alimentar

Instinctul alimentar este la fel de puternic ca instinctul de supravietuire

Doua clase de alimente

Alimente care prin ingurgitare îsi schimba total gustul

Acestea sînt în cea mai mare parte fructe si legume crude, ciuperci nefierte, seminte, peste, fructe de mare, oua crude, carne, miere naturala de albine.

Alimente care îsi conserva gustul

Pîine, paste, supe, legume fierte, salate asezonate, lapte si produse lactate, carne fiarta sau prajita, peste preparat.

Aliestezia gustativa si olfactiva

Continue reading Instinctul alimentar

Dieta sanatoasa MAX PLANK

   
Dieta sanatoasa MAX PLANK

Slabesti sanatos 9 kg in 14 zile

Dieta elaborata de cercetatorii Institutului de nutritie “MAX PLANK” din Germania.

Cine tine aceasta dieta sanatoasa vreme de doua saptamani, de 2 ori pe an , nu-si mai schimba greutatea corporala trei ani.

Metabolismul se modifica si creaza un camp energetic care impiedica depozitarea grasimilor.

Ce este absolute interzis la aceasta dieta sanatoasa: nu se bea nici un fel de alcool (bere, vin, tarie).

Cantitatile “cat vrei” nu mai mult de cat se tine intr-o palma.

dieta sanatoasa max plank
dieta sanatoasa max plank

  Continue reading Dieta sanatoasa MAX PLANK