Category Archives: Dieta Vegetariana

Dieta numai din vegetale, fara mancare animala de nici un fel

Fibrele pentru dieta?

Fibrele alimentare

Sunt substante care se afla mai ales in legume, fructe si cereale in stare bruta.

Datorita celulozei, mucilagiilor, pectinei si ligninei, fibrele alimentare, chiar daca nu au o valoare energetica pregnanta, joaca un rol foarte mare in digestie, asigurand un tranzit intestinal bun (in lipsa acestuia aparand cazurile de constipatie). Sunt foarte bogate in oligoelemente (cu rol de catalizator in organism), vitamine si saruri minerale. Previn arterioscleroza, datorita puterii de a impiedica absorbtia pe cale digestiva a lipidelor.

Consumul fibrelor alimentare (celuloza) are ca efect atat scaderea secretiei de insulina (insulinemia), cat si a glicemiei.

O cantitate de 40 g de fibre pe zi ar fi necesarul optim pentru hrana unui adult. Dupa afirmatiile lui Michel Montignac, in anul 1925 consumul de legume uscate (foarte bogate in fibre) era de 7,3 kg anual, pe cand astazi este de numai 1,3 kg.

Continue reading Fibrele pentru dieta?

Retete Culinare rapide si usoare

Retete de Prajituri si Torturi

Dieta vegetariana

Dieta vegetariana

Este sfarsit de noiembrie si parca se simte venind de undeva, de departe parfumul unic al Sarbatorilor de iarna. Si la nivel alimentar multi dintre noi, din diverse motive, religioase sau de sanatate, alegem sa postim sau sa urmam o dieta vegetariana.

Referitor la aceasta dieta se ridica deseori urmatoarea intrebare: poate acest program alimentar sa furnizeze nutrientii necesari unei bune functionari a organismului? Raspunsul este: categoric da. O dieta vegetariana diversa, care sa includa: fructe, legume, cereale, nuci si seminte acopera necesarul zilnic nutritiv de proteine, carbohidrati, lipide si vitamine.

Proteinele

Aproape toate alimentele cu exceptia alcoolului, zaharului si grasimilor sunt surse de proteine: cartofii, painea integrala, orezul, spanacul, broccoli, alunele, mazarea, untul de arahide, tofu, laptele de soia si lintea sunt doar cateva exemple de surse de proteine vegetale.

Continue reading Dieta vegetariana

Retete Culinare rapide si usoare

Retete de Prajituri si Torturi

Dieta vegetariana de slabit 4kg

                 Slabiti patru kilograme pe luna cu dieta vegetariana de slabit si “puteti zbura”

  Scopul dietelor vegetariene,  depurative este de a ajuta organismul sa elimine toxinele si sa se regenereze, contribuind, bineinteles, si la scaderea in greutate, la slabire.

 Este mai mult decat o modalitate de a pierde kilograme, iar multe persoane au adoptat vegetarianismul ca filosofie de viata. Exista o mare varietate de diete vegetariene de slabire, de la cele mai stricte, care permit numai consumul vegetalelor, pana la cele care ingaduie consumul de lapte si derivatele lui, precum si pe cel de miere si oua.

 Cele trei elemente de baza ale acestei diete vegetariene rapide sunt vinetele, cerealele (musli) si painea. Durata minima a dietei vegetariene este de o luna, iar kilogramele pierdute lunar sunt patru, in medie.

 Varianta de regim vegetarian pe v-o prezentam permite consumul de legume, miere, lapte si oua.

Continue reading Dieta vegetariana de slabit 4kg

Retete Culinare rapide si usoare

Retete de Prajituri si Torturi