Category Archives: Dieta Vegetariana

Dieta numai din vegetale, fara mancare animala de nici un fel

Dieta vegetariana

Dieta vegetariana

Este sfarsit de noiembrie si parca se simte venind de undeva, de departe parfumul unic al Sarbatorilor de iarna. Si la nivel alimentar multi dintre noi, din diverse motive, religioase sau de sanatate, alegem sa postim sau sa urmam o dieta vegetariana.

Referitor la aceasta dieta se ridica deseori urmatoarea intrebare: poate acest program alimentar sa furnizeze nutrientii necesari unei bune functionari a organismului? Raspunsul este: categoric da. O dieta vegetariana diversa, care sa includa: fructe, legume, cereale, nuci si seminte acopera necesarul zilnic nutritiv de proteine, carbohidrati, lipide si vitamine.

Proteinele

Aproape toate alimentele cu exceptia alcoolului, zaharului si grasimilor sunt surse de proteine: cartofii, painea integrala, orezul, spanacul, broccoli, alunele, mazarea, untul de arahide, tofu, laptele de soia si lintea sunt doar cateva exemple de surse de proteine vegetale.

Continue reading Dieta vegetariana

Dieta vegetariana de slabit 4kg

                 Slabiti patru kilograme pe luna cu dieta vegetariana de slabit si “puteti zbura”

  Scopul dietelor vegetariene,  depurative este de a ajuta organismul sa elimine toxinele si sa se regenereze, contribuind, bineinteles, si la scaderea in greutate, la slabire.

 Este mai mult decat o modalitate de a pierde kilograme, iar multe persoane au adoptat vegetarianismul ca filosofie de viata. Exista o mare varietate de diete vegetariene de slabire, de la cele mai stricte, care permit numai consumul vegetalelor, pana la cele care ingaduie consumul de lapte si derivatele lui, precum si pe cel de miere si oua.

 Cele trei elemente de baza ale acestei diete vegetariene rapide sunt vinetele, cerealele (musli) si painea. Durata minima a dietei vegetariene este de o luna, iar kilogramele pierdute lunar sunt patru, in medie.

 Varianta de regim vegetarian pe v-o prezentam permite consumul de legume, miere, lapte si oua.

Continue reading Dieta vegetariana de slabit 4kg