Dieta si exercitii rezulta abdomen plat

Share sa stie si altii !

Abdomenul plat – rezultatul dietei si al exercitiilor

Aparitia acelui strat de grasime inestetic care înconjoara abdomenul este caracteristic atît femeilor, cît si barbatilor, probleme avînd toti, mai ales o data cu înaintarea în vîrsta. Deseori nu conteaza nici numarul kilogramelelor pe care le are cineva, pentru ca pot exista foarte bine persoane înalte, slabe, dar care, asa cum se zice, au burtica.

Alimentatia si nasterile favorizeaza aparitia grasimii în zona abdomenului

Toata lumea e de acord ca, în primul rînd, regimul alimentar este cel care are un cuvînt greu de spus: consumul alimentelor tip fast-food, al sucurilor, berilor (atentie barbati!), dar si al cruditatilor în exces poate favoriza aparitia acelui strat incomod de grasime.

Femeile, ce-i drept, au ghinionul ca datorita nasterilor sa li se slabesca muschii din zona abdominala si este nevoie de multe exercitii fizice pentru a ajunge la silueta anterioara. Ele mai pot suferi, de asemenea, în perioada premenstruala, din cauza retentiei de apa în zona pelviana, datorita cresterii nivelului estrogenului.

Constipatia poate fi uneori o cauza a aparitiei burtii

De multe ori aparitia a asa-zisei burti are drept cauza constipatia datorata imposibilitatii eliminarii din colon a substantelor toxice care ajung într-o stare de deshidratare. Daca aceasta problema este întîmplatoare nu sînt motive de îngrijorare, dar exista oameni care de cînd se stiu se confrunta cu acest neajuns. Apelati cu încredere la mama natura, care ne sare în ajutor cu o multitude de plante menite sa ne scoata din încurcatura. O mare parte din ceaiurile de slabit se bazeaza tocmai pe acest efect al plantelor.

Motivele trebuie cautate si în stilul de viata

Dar poate ceea ce este cel mai important este stilul de viata care ajunge la un moment dat sa se poata citi pe noi. O viata sedentara, unde sportul se regaseste doar la televizor si în paginile ziarelor de specialite, sta cel mai des la baza multor transformari inestetice ale corpului nostru.

Din fericire tot mai multi oameni încep sa realizeze ca stilul lor de viata, sedentarismul, rontaitul incontinuu a tot felul de chips-uri, sneck-uri nu este compatibil cu sanatatea si aspectul fizic de invidiat si fac eforturi sa-si schimbe stilul de viata, aceasta însemnînd ca, alaturi de alinierea la o alimentatia corespunzatoare, fac macar 1-2 zile pe saptamîna miscare.

Solutiile simple nu sînt întotdeauna atît de eficiente pe cît par

Specialistii ne spun ca pentru a ne pastra supletea si sanatatea trebuie sa lucram continuu cu muschii nostri, în special cu cei din zona abdomenului, acolo unde exista predispozitie pentru aparitia unui strat inestetic de grasime.

Cei care cred ca exista solutii miraculoase pentru îndepartarea grasimii de pe abdomen si pentru întarirea muschilor din acea zona se însala amarnic. Desi acum sîntem asaltati de tot felul de reclame la produse care mai de care mai eficiente: stimulatoare electrice si magnetice, creme si lotiuni cu efecte neasteptate pe termen scurt, dupa cum se poate vedea lumea este înca plina de persoane cu un abdomen proeminent, iar de persoane care au reusit sa scape de excesul de grasime nu auzi decît în reclame.

Muschii puternici ne sustin si ne protejeaza organele interne

Poate unii dintre noi ne întrebam de ce trebuie sa avem niste muschi abdominali puternici, atîta timp cît aceasta parte a corpului nu se prea vede pentru ca sta majoritatea timpului bine acoperita de haine.

Ei bine, acesti muschi au, printre altele, rolul de a sustine si proteja organele noastre interne – ajuta plamînii în procesul de respiratie, mentin o buna tinuta corporala care ajuta la prevenirea sau reducerea durerilor de spate.

Reducerea grasimii presupune multa vointa si efort

Fara o modificare a dietei si efectuarea unor exercitii fizice nu veti putea scapa de grasimea care s-a depus atît de inestetic pe abdomen. Daca nu veti arde o mare parte din caloriile pe care le consumati nu veti schimba cu nimic aspectul neplacut al zonei din jurul taliei.

Din pacate, prin cure de slabire este destul de greu sa reduci grasimea doar dintr-o singura zona a corpului, de aceea întotdeauna dietele care au scop reducerea greutatii trebuie sa fie însotite de exercitii fizice. Si mai este un aspect foarte important – curele de sabire foarte dure duc si la slabirea muschilor, la lasarea lor, rezultatul nefiind nicidecum cel scontat. Degeaba ai cu 10 kg mai putin daca pielea si muschii atîrna pe tine ca o haina prea mare.

Dieta si exercitii fizice
Dieta si exercitii fizice