Dieta pentru obezitate

Share sa stie si altii !

Obezitatea

 

Este stiut cã cei grasi nu sunt întotdeauna persoane care mãnâncã mult, ci oameni care mãnâncã si asimileazã prost, nivelul de absorbtie fiind problema principalã.
1. Reducerea poftei de mâncare este necesarã pentru a putea controla nu atât cantitatea cât mai ales calitatea alimentelor ingerate. Pentru aceasta procedati astfel:
– înaintea meselor cu 1 orã mâncati un mãr sau un ou fiert tare, sau 50 – 100 gr. de carne fiartã, iar când urmeazã sã mâncati nu vã mai este asa foame, iare ce mâncati se digerã repede.
– Cu 1 orã înainte de masã mâncati 30 – 40 gr. de slãninã crudã.
– Se pot consuma 4 – 5 arahide, câteva linguri de iaurt, 4 – 5 bucãtele de morcov crud, 2 – 3 bucãtele de brânzã de Olanda.
2. Mâncati pe sãturate , nu tineti post ca sã slãbiti umpleti stomacul ca sã aibã suficient de lucru. Dati-i alimente pe care le poate prelucra în mod normal, în ordinea în care poate sã le primeascã, lãsându-i timp sã le prelucreze.
3. începeti masa întotdeauna cu putinã salatã verde, ruptã în fâsii, mestecatã bine cu putinã pâine.
4. Nu mâncati carne de porc, mezeluri, conserve, fãinoase , dulciuri.

dieta pentru obezi
dieta pentru obezi


5. Puteti mânca ficat la grãtar , derivate din lapte (iaurt, smântânã, brânzã de vaci proaspãtã , fãinã de soia, fãinã de mãlai , ulei din sâmburi de struguri, legume, varzã, telinã, ceapã crudã, sparanghel, anghinare, dovleac, mãrar, dovlecei necurãtati, spanac, morcov, pãpãdie, sfeclã rosie.Se poate mânca pâine neagrã, prãjitã, cartofi, peste, ouã (doar albusul bãtut).
TRATAMENT NATURIST
Infuzie de cretisoarã 3 cãni /zi timp de 30 de zile. Infuzie de cicoare, de coada calului, soc, fiecare câte 3 cãni / zi , suc de telinã 100 ml./zi cu 1 orã înaintea meselor.
RETETA 1: 1 kg. de pãtrunjel verde se toacã mãrunt si se fierbe în 2 l. de lapte, la foc mic, pânã rãmâne circa 1 l., se strecoarã, se consumã câte o lingurã din orã în orã pânã se terminã. În ziua respectivã nu se mãnâncã si nu se bea nimic.
RETETA 2: se curãtã 200 gr. de telinã, se taie felii subtiri, se presarã putinã sare, se lasã 15 minute. Se curãtã de coajã 200 gr. de mere, se taie felii, se toarnã peste ele sucul de la 2 lãmâi. Se amestecã telina cu merele, se aseazã în salatierã. Se adaugã 25 gr. de smântânã, se amestecã. Acest preparat va suplini prânzul unei zile. Se poate repeta de 2 – 3 ori pe sãptãmânã.
RETETA 3: curã de suc de orz verde, 3x 50 ml./zi.
RETETA 4: zilnic fructe si legume proaspete.
RETETA 5: mantaua suedezã, seara înainte de culcare, timp de 1 orã.
CÂTEVA CUVINTE DESPRE POST

Postul este un mijloc de eliminare a toxinelor din organism. Postul trebuie interpretat ca o abstinentã voluntarã de hranã. în timpul postului organele se odihnesc, se eliminã toxinele din organism. Fiecare va hotãrâ ce formã de post va adopta: monodieta, dieta pe termen scurt sau lung.
MONODIETA: se caracterizeazã prin consumarea unui singur produs alimentar pe zi, iar între mese se beau ceaiuri din plante, neîndulcite.
DIETA ZERO DE SCURTÃ DURATÃ: tine 1-4 zile, trebuie consumate multe lichide, cam 2-3 l./zi, esalonat pe toatã durata zilei.
dieta ZERO DE LUNGÃ DURATÃ: tine 1-3 sãptãmâni, sub control medical, într-un loc calm, la adãpost de stres.
REGIMURI DE SLÃBIRE: a) STRICT:
* MICUL DEJUN : o felie de pâine proaspãtã sau prãjitã, un ou fiert, o ceascã de lapte, 1 portocalã sau 1 ceascã suc de portocale.
* PRÂNZUL: 3 bicuiti tari, 2 felii de carne rece sau 1 ceascã de brânzã de vaci, 1 ceascã lapte degresat, 2 linguri de supã de stafide sau un mãr mic.
* CINA: sparanghel, brocoli, varzã de Bruxelles sau rosii proaspete la discretie, o portie de sfeclã, morcovi, mazãre, napi, dovleci, 100 gr. peste sau 2 linguri supã, unt de arahide uns pe biscuiti, 1 ceascã lapte degresat, aproximativ 100 gr. fructe uscate sau o bananã micã.
b) MAI PUTIN STRICT:
* MICUL DEJUN : 1 ceascã de cereale gãtite sau fulgi de cereale în lapte degresat, 1 ou fiert, 1 ceascã suc de fructe, 1 linguritã margarinã.
* PRÂNZUL: 2 felii de pâine sau 1 ceascã de tãietei sau spaghete, 2 cârnati, 1 ceascã lapte degresat, o parã sau un mãr, 1 lingurã supã de smântânã sau maionezã.
* CINA: varzã, conopidã, vinete, legume verzi, dovleci cruzi la discretie, ceapã, napi, morcovi, 1 ceascã orez gãtit sau 2 felii de pâine, 1 cartof la cuptor, 3 felii de carne sau brânzã, 170 gr. peste, 2 fructe uscate, salatã condimentatã cu ulei sau otet.

c) DIETA PE O SÃPTÃMÂNÃ:
Dieta poate slãbi 8 kg. în 14 zile, fãrã a supune organismul la restrictii severe, fãrã a depune un efort prea mare. Nu se consumã pâine, alcool, nu se mãnâncã între mese. Regimul dureazã 2 sãptãmâni, repetându-se meniul din prima sãptãmânã. Micul dejun va fi identic pe toatã perioada dietei, compus din 1-2 ouã fierte tari, 2 mere, cafea sau ceai fãrã zahãr.
* LUNI : PRÂNZUL: 250 gr. carne de vitã sau de pui la grãtar, salatã de rosii, castraveti, telinã.
CINA: 100 gr. piept de pui fiert sau la grãtar, salatã de rosii, ceai de trei frati pãtati nedulce.
* MARTI: PRÂNZUL: 2 ouã fierte tari, salatã de morcovi, telinã, salatã verde cu zeamã de lãmâie.
CINA: 1-2 ouã fierte tari, salatã de rosii, ceai de trei frati pãtati, nedulce.
* MIERCURI: PRÂNZUL: 200 gr. antricot de vitã la grãtar, salatã de telinã cu morcovi sau castraveti, cafea neîndulcitã.
CINA: 1 ou fiert tare, salatã de rosii cu ridichi.
* JOI: PRÂNZUL: 150 gr. carne slabã de vitã sau pui la grãtar, 60 gr. brânzã de vaci, 5 linguri de varzã cãlitã cu 1 lingurã de unt.
CINA: 1 ou tare, salatã de rosii si castravete, ceai depurativ neîndulcit.
* VINERI: PRÂNZUL: 200 gr. rasol de peste slab cu lãmâie, 1 felie de cascaval, salatã verde.
CINA: salatã de rosii, morcovi, castraveti, telinã, ceai depurativ.
* SÂMBÃTÃ: PRÂNZUL: 2 antricoate de vitã la grãtar, 2 rosii, 1 mãr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *