Dieta de slabit usoara Shangri-La

Cea mai simpla reteta pentru slabit

 dieta Shangri-La

Dieta Shangri-La este un regim care iti permite sa mananci normal, fara sa suferi de foame, si care te ajuta sa slabesti treptat. La aceasta concluzie a ajuns doctorului Seth Robert – profesor de psihologie la Universitatea Berkeley, California si cel care a descoperit dieta – dupa ce el insusi a testat-o. Dupa ce a urmat acest regim a pierdut kilogramele in plus si a invatat sa-si mentina greutatea dorita.

 

In timpul unei calatorii in Paris in anul 2000, Seth Roberts a observat ca apetitul sau s-a diminuat dupa ce a baut bauturi naturale indulcite, diferite de cele pe care le bea in SUA. Ca urmare, si-a notat cateva observatii pornind de la experienta personala si a facut legatura intre diferitele tipuri de gusturi si efectul lor asupra apetitului. Acestea au servit ca fundament la teoria sa asupra metodei de slabit ideale.

Mecanismul de reglare a greutatii

 Medicul a constatat ca exista un mecanism (sistem) de reglare care determina greutatea corporala in orice moment al vietii si care ar trebui sa ne mentina la kilogramele potrivite. Acest „termostat” este cel care ne slabeste (tendinta de anorexie) sau care ne ingrasa (tendinta de obezitate).

 Cand greutatea creste peste acest punct de reglare, apetitul creste. Dimpotriva, cand greutatea se afla sub acest punct de reglare, apetitul scade. Anumite alimente au o influenta puternica asupra nivelului punctului de reglare. De exemplu, cele a caror savoare este intensa, gen produsele de tip fast-food, cresc nivelul punctului de reglare.

 Principalele elemente care cresc savoarea alimentelor preparate sunt: zaharul, sarea, glutamatul de sodiu si inca o lista de aditivi cu termeni stiintifici, neintelesi de multe persoane. Pe de alta parte, alimentele fade sau gusturile care nu ne sunt familiare scad nivelul punctului de reglare.

 Principiul regimului este legat de asocierea gust-calorie care o facem involuntar fata de hrana pe care o consumam.

 In ce consta regimul Shangri-La ?

 Dieta Shangri-La consta in consumul a catorva linguri de zahar dizolvate in apa sau de ulei de masline light (ori ulei de rapita), de-a lungul unei zile. Amestecul facut in functie de produsul ales (ulei sau zahar) il poti consuma imediat sau chiar intr-o jumatate de ora.

 In orice situatie, acest amestec trebuie consumat cu cel putin o ora dupa masa si abia dupa o alta ora poti manca, pentru ca nu trebuie asociat cu nicio alta savoare. Daca vrei ca regimul sa functioneze nu trebuie sa mananci sau sa bei ceva pe durata acestor doua ore de repaus alimentar. De asemenea, este interzisa chiar si utilizarea produselor pentru intretinerea dintilor.

 Numarul lingurilor de zahar sau de ulei pe care trebuie sa le iei depinde de greutatea pe care o ai. De aceea, inainte de a incepe dieta este bine sa urmezi pasii de mai jos:

 1. Primul pas este sa te cantaresti pentru a-ti afla exact greutatea.

 2. Transforma kilogramele in livre (pounds). Pentru a face conversia inmulteste kilogramele cu 2,2 sau poti sa folosesti un convertor online.

 3. Dubleaza greutatea ta in livre; cifra obtinuta reprezinta caloriile pe care trebuie sa le contina zaharul/uleiul pe care il bei (o lingura de zahar are 40 de calorii, o lingura de ulei are 120 calorii).

 De exemplu, la o greutate de 80 de kilograme se va inmulti cu 2,2. Greutatea in livre va fi 176. Dubland aceasta cifra vei afla ca trebuie sa iei echivalentul a 352 de calorii, deci 3 linguri de ulei sau 9 linguri de zahar.

Dieta Shangri-La
Dieta Shangri-La

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaPutinIndeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *