Category Archives: Dieta Intestine Colon

Curatare colon deparazitare intestine

Dieta deparazitara si giardoza

   Dieta deparazitara si giardoza

Dietă tratament deparazitar – giardoza copii: Cura cu sucuri şi crudităţi 30 de zile (minim). Se folosesc salatele de crudităţi (de fructe şi zarzavaturi), instituindu-se un program de 3 mese pe zi, regulate, fără să se mănânce nimic între mese. Se va consuma câte un pahar de suc înainte de fiecare masă, cu 30 de minute. Se recomandă: orz verde, urzici, lăptucă, spanac, ştevie, păstârnac,  pătrunjel, pătlagină, grâu încolţit, germeni şi fulgi de cereale, varză, conopidă, praz, morcov, mere, struguri, alune, piersici, migdale, citrice, nuci, miere de albină. Totul va fi crud. Se recomandă următoarele sucuri: morcov, pătrunjel, ţelină, grape-fruit, lămâie.

–   Pentru obţinerea sucurilor se poate folosi un storcător electric, special pentru cele cu pulpă (morcov, cartof, ţelină – rădăcină, sfeclă roşie, mere etc) iar pentru frunzoase (urzică, pătrunjel – frunze, orz verde etc), se va folosi un blender (aparat electric  care mixează ingredientele în amestec cu apă) sau maşina de tocat carne. Pe cît posibil, sucurile vor fi obţinute din vegetale de calitate, proaspete şi cât mai biologic cultivate (bineînţeles, biologic în condiţiile timpului actual).

Continue reading Dieta deparazitara si giardoza

Retete Culinare rapide si usoare

Retete de Prajituri si Torturi

Regim alimentar in boala diverticulara a colonului

 Regim alimentar in boala diverticulara a colonului

 In boala diverticulara (sau diverticuloza) se formeaza in lungul intestinului gros, ca urmare a unei presiuni crescute, buzunarase de mucoasa care herniaza printre fibrele musculare.

Majoritatea persoanelor cu diverticuloza colica nu prezinta nici un fel de suferinta. Totusi la unele persoane materiile fecale patrunse in diverticuli determina inflamatie si infectie, care se manifesta adesea prin crampe, alternarea perioadelor de diaree cu constipatie, distensie abdominala, flatulenta.  Ocazional diverticulii se pot rupe determinind o peritonita, complicatie ce necesita operatie de urgenta pentru a salva viata bolnavului.

Continue reading Regim alimentar in boala diverticulara a colonului

Retete Culinare rapide si usoare

Retete de Prajituri si Torturi

Dieta pentru colon iritabil

Regimul pentru persoanele cu colon iritabil

 Colonul iritabil reprezinta o tulburare functionala intestinala frecventa, aparent fara o cauza organica, cu o incidenta maxima intre 30 si 40 ani si o frecventa mai mare la femei decat la barbati.

 Simptome
Daca prezentati constipatie, deseori in alternanta cu diaree, dureri abdominale de tip colicativ, arsuri, intepaturi, senzatie de presiune in abdomenul inferior si ameliorarea sau disparitia durerilor dupa scaun, este posibil sa suferiti de aceasta maladie care afecteaza, se pare, din ce in ce mai multe persoane.

Continue reading Dieta pentru colon iritabil

Retete Culinare rapide si usoare

Retete de Prajituri si Torturi

REGIM ALIMENTAR IN DISLIPIDEMII

REGIM ALIMENTAR  IN DISLIPIDEMII

Interzise:

  • carne grasa (porc, rata, gasca)
  • peste gras (somn, scrumbii de Dunare, calcan)
  • pateu, mezeluri, conserve de carne sau peste
  • smantana, frisca, untura, slanina
  • creier, rinichi, ficat
  • galbenus de ou si maioneza
  • icre, piele de pasare
  • produse lactate obtinute din lapte nedegresat( unt, branzeturi si cascaval gras, iaurt gras etc)
  • paine alba

Continue reading REGIM ALIMENTAR IN DISLIPIDEMII

Retete Culinare rapide si usoare

Retete de Prajituri si Torturi