Carbohidratii in Dieta

Share sa stie si altii !

Regimurile alimentare cu aport scazut de carbohidrati sint din nou la moda, in ciuda numeroaselor dovezi stiintifice ce demonstreaza faptul ca nu sint sanatoase pentru organism si ca nu ajuta la obtinerea si mentinerea timp indelungat a unei greutati scazute.

Riscul contractarii unei game largi de afectiuni

Regimurile alimentare cu aport scazut de carbohidrati nu prezinta avantaje semnificative fata de un regim alimentar adecvat din punct de vedere nutritional, de tip naturist, cu numar redus de calorii. De fapt, folosirea timp indelungat a regimurilor cu aport scazut de carbohidrati va poate expune riscului contractarii unei game largi de afectiuni metabolice, fara a ajuta la obtinerea unei scaderi substantiale in greutate.

Cresterea in greutate provine din excesul de calorii consumate

Principiul de baza al oricarui regim alimentar cu aport scazut de carbohidrati este acela ca cresterea in greutate este cauzata de carbohidrati, ceea ce este eronat. Cresterea in greutate provine din excesul de calorii consumate, indiferent daca acestea provin din carbohidrati, proteine sau grasimi.

Carbohidratii in dieta
Carbohidratii in dieta

Adeptii multor astfel de regimuri recomanda un consum de calorii provenind mai ales din proteine sau grasimi. Aceasta presupune reducerea consumului de cereale, de anumite legume si fructe, recomandindu-se in schimb un consum crescut de carne, lactate si grasimi. Printre alimentele tipice recomandate in cadrul regimului cu aport scazut de carbohidrati se numara carnea de vaca si de pui, sunca, pestele, ouale, legumele cu continut scazut de amidon si produsele lactate, altele in afara de brinza, smintina sau unt.

Regimul alimentar cu aport scazut de carbohidrati conduce la scaderea in greutate deoarece restrictioneaza caloriile sau energia. Astfel, organismul este practic secatuit de substantele nutritive de care are nevoie, producindu-se tulburari metabolice majore. Nu este vorba despre proportia dintre proteine si carbohidrati, ci despre numarul mai mic de calorii consumate in cadrul acestor regimuri, care conduce la scaderea in greutate.

Un regim bogat in fructe, legume, cereale si lactate cu un continut scazut de grasimi, bazat si pe un consum moderat de grasimi si calorii, va oferi cele mai bune sanse pentru scaderea in greutate si mentinerea siluetei. Un astfel de regim este de mare ajutor pentru organism si reduce riscul aparitiei bolilor cronice.

Efecte secundare pe termen scurt

Pe termen scurt, efectele unui regim cu aport scazut de carbohidrati includ:

– greata

– ameteala

constipatie

– letargie

– deshidratare

– respiratie cu miros neplacut

– pierderea poftei de mincare

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaPutinIndeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *