Alimente toxice si cancerigene

Share sa stie si altii !

Alimente toxice si cancerigene

 

 Dictonul dupa care “important nu e ce bagi in gura, ci ce scoti pe gura” a cazut in desuetudine, odata cu aparitia pe piata a produselor alimentare cu o intreaga game de aditivi alinientari, care, chipuriIe, imbunatatesc calitatea produselor, dar care in realitate nu sunt altceva decat substante chimice deosebit de toxice, ori cancerigene. Potrivit rapoartelor oganizatiiIor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale se afla pe Iocul aI III-lea, dupa consumul de droguri, medicamente si accidente de circulatie.

 Consumul indelungat al produselor alimentare aditivate sintetic produce asupra organismului uman un bombardament asupra organelor interne, care provoaca distrugerea sistemului imunitar (acesta ajunge sa produca anticorpi peste masura, folosindu-i impotriva propriului organism), precum si o serie de tumori maligne si benigne.

 Conform ultimului raport al Coinisiei Nationale de Oncologie, dat publicitatii in aceasta saptamana, in Romania cancerul este intr-o crestere alarmanta si se estimeaza ca aceasta afectiune va deveni in scurt timp “boaIa mileniului III”, impotriva careia nu exista inca premisele ca se va descoperi un antidot. Deocamdata se banuieste doar ca motivele care-I provoaca sunt poluarea, chimicalele din alimente si stress-ul. Interventiile chirurgicale, folosite astazi intens pentru inlaturarea celulelor canceroase nu fac altceva decat sa mutileaze organismul. Chiar si asa, acesta are mici sorti de izbanda in lupta cu cancerul.

alimente toxice
alimente toxice

 Inca de Ia inceputul materialului de fata, atragem atentia ca nu cerem interzicerea produselor “contaminate” aflate pe piata, ci vrem doar sa-i avizam pe consumatori asupra riscului Ia care se expun cumparand produse fara a se informa asupra procesului de fabricatie.

 > LIsta “E”-urilor nocive

 “E”-urile, cum au fost codificate pe plan international substantele chimice introduse in alimente, au fost astlel botezate, tocmai pentru a se ascunde cumparatorilor denumirea substantelor obtinute artificial. Sub motivatia “tehnica” de a se folosi o denumire care sa nu fie dependenta de multitudinea Iimbilor de circulatie internationala, motivul real a fost acela de a nu speria consumatorul, de a nu-I indeparta de rafturlle rnagazinelor care expun produse in ambalaje atractive, dar foarte nocive datorita conservantilor. Astfel a aparut acest inofensiv cod “E”.

 Un studiu recent al Clinicii de Oncologie din Dusseldorf – Germania asupra efectuIui aditivilor alimentari asupra organismului uman, a ierarhizat o serie de compusi toxici sau cancerigeni. Aproape toti acesti compusi pun intr-un real pericol oganismul. Prezentam, in continuare, lista “E”-urilor considerate de specialistii oncologi drept criminale:

 > Adaosuri suspecte

 – E 125 – E 141 – E 150 – E 171 – E 172 – E 173 – E 240 – E 241 – E 477

 > Adosuri perlculoase

 – E 102 (extrem de nociv) – E 110 – E 120 – E 124 (colorant alimentar roz, care produce tumori pe glanda tiroida)

 > Adaosurl toxice

 – produc boli intestinale: E 220, E 221, E 222, E 223, E 224 – afecteaza tubul digestiv E 338, E 339, E 340, E 341, E407, E 450, E 461, E 463, E 465, E 466 – produc boli de piele: E 230, E 231, E 232, E 233 – suprima din organism vitamina B12: E 200 – cresc colesterolul: E 320, E 321 (antioxidanti din margarina) – ataca sitemul nervos: E 311, E 312 – produc boli ale aparatului bucal: E 330 (acid citric sau sarea de Iamaie – cel mai periculos adaos cancerigen)

 > Adaosuri cancerigene

 – E 123 – E 131 – E 142 – E 211 (foarte nociv) – E 213 – E 214 – E 215 – E 217 – E 239 – E 621 (glutamatul de sodiu) (n.r. foarte cancerigen)

 Nota: Aditivii cancerigeni au fost deja interzisi in SUA, Comunitatea Europeana si fostele state ale URSS.

 > Ce alimente trebuie sa evitati sa cousumati in exces

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
AbiaPutinIndeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...