Dieta Tratament Hemoroizi Constipatie

Dietă Tratament pentru  Hemoroizi, Constipatie, Ruptura de perineu 

¨       3 zile cura de sucuri de fructe şi zarzavaturi. Se va consuma câte 250 ml de suc la două ore şi jumătate. Într-o zi se va însuma 1,5 – 2 litri de sucuri.

Ce reprezintă o cură de sucuri?

–      Vom numi cură de sucuri perioada în care alimentaţia va consta în exclusivitate din sucuri obţinute prin centrifugarea fructelor, zarzavaturilor sau chiar a anumitor plante medicinale, recomandate în funcţie de specificul bolii şi a rezultatelor ce dorim să le obţinem.

–     Pentru obţinerea sucurilor se poate folosi un storcător electric, special pentru cele cu pulpă (morcov, cartof, ţelină – rădăcină, sfeclă roşie, mere etc) iar pentru frunzoase (urzică, pătrunjel – frunze, orz verde etc), se va folosi un blender (aparat electric  care mixează ingredientele în amestec cu apă) sau maşina de tocat carne. Pe cît posibil, sucurile vor fi obţinute din vegetale de calitate, proaspete şi cât mai biologic cultivate (bineînţeles, biologic în condiţiile timpului actual).

–        Sucurile se prepară zilnic, trebuind să fie proaspete, condiţie esenţială pentru a fi eficiente. Se poate prepara într-o singură repriză toată cantitatea necesară pentru o zi (excepţie face cartoful care se consumă imediat după preparare!) şi se păstrează la rece, în frigider, în sticle bine închise, de unde se scoate în porţii, câte o cană (250 ml), cu 30 minute înainte de a fi consumat, pentru a se încălzi la temperatura camerei.

–     Nu se păstrează de la o zi la alta.

–       Sucurile se beau cu înghiţituri rare, bine amestecate cu salivă.

–      Se recomandă următoarele sucuri:

–          morcov 250-500 ml /zi

–          varză 100-200 ml /zi

–          cartof  80-100 ml /zi

–          urzică 100-200 ml /zi

–          orz verde 2×50 ml /zi (în diluţie cu apă 1:2)

–          sfeclă roşie 100 ml /zi

–          varză 100-150 ml /zi

–          grape fruit 100-200 ml /zi

–          strugure 250 ml /zi

–          mere 200-500 ml /zi

–          pere 250 ml /zi

¨       Cărbune vegetal (o lingură rasă de cărbune la un pahar cu apă). Se va bea dimineaţa, după clismă. Se repetă după amiaza.  Cura  durează 30 de zile.

¨       În continuare cura de sucuri şi crudităţi, timp de 45 de zile. Se introduc treptat în alimentaţie salatele de crudităţi (de fructe şi zarzavaturi), instituindu-se un program de 3 mese pe zi, regulate, fără să se mănânce nimic între mese. Se va consuma câte un pahar de suc (sau un cocteil) înainte de fiecare masă, cu 30 de minute. În această perioadă se pot consuma fulgi de cereale, grâu încolţit, polen (2×2 linguriţe /zi, cură de 30 de zile), seminţe de dovleac, floarea soarelui, susan, migdale etc. Totul se va consuma crud! Fructele nu se amestecă cu zarzavaturile la aceeaşi masă.

Recomandări dietetice speciale: alune, caisă, cătină, ciuperci, conopida (inclusiv Broccoli), curmale, dovleac (seminţe), drojdie de bere, fulgi şi germeni de cereale (secară, ovăz, orz), grâu încolţit, gulie, hrişcă, lămâie, măceşe, măcriş, măsline (ulei), migdale, morcov, napi, nuci, orz verde, ovăz verde, pere, păpădie, păstârnac, pătrunjel, piersică, prune, revent, salată verde (mixtură cu roşii), susan (seminţe), sfecla roşie, spanac, strugure, urzică, banane, ceapă, cicoare, cireşe, fasole verde, lucernă de cultură, măr, mei, pepene galben, praz, sparanghel, ţelină, usturoi, varză.

Daca n-ai gasit prospectul dorit incearca aici

Pagini despre aceasta Dieta: 1 2

Daca aveti o observatie, o dieta pentru slabit si ati incercat-o, sau o dieta pentru zile negre scrieti-le sa stie si altii


Diete Regimuri Alimentare